Skillingaryd hästsalva


Salvan innehåller:
- Pine oil
(Olja från tallen, användes förr som herrparfym. Stimulerar blodcirkulationen och används som rumsspary i tyskland, där den motverkar trötthet, stress och huvudvärk. Andas du in det är det bakteriedödande, virushämmande, svampdödande och slemlösande för luftvägarna. Varning: För gammal tallolja irriterar huden)
- Eucalyptusoplja (Används till det mesta. Tandkräm, smaksätta godis, hudvård. Bakteriedödande, virushämmande, sårläkande och ärrläkande. Något lokalbedövande. Ångorna läker och lindrar luftvägssjukdomar och används flitigt av människor till det mesta. Lång hållbarhet, för gammal olja blir mörkgul) 
- Med. terp. olja (Det är detta som luktar tjära. Svampdödande och antiseptisk. Behandlar hudsjukdomar och är smärtlindrande. Oljan kan ge blåsiga utslag vid kontakt med olja eller ångor. Är giftig att förtära i stora mängder)
- Vitt vaselin (fungerar som akut skyddande sårsalva, har extremt lång hållbarhet och anvnds ofta istälelt för andra fetter som kan härskna. Är en biprodukt vid olje- och bensintillverkning. Är inte hudvårdande på något sätt, förutom att det är fett. Täpper till huden)

Jag använder den på sår och torra sårskorpor och skav, som flugor tycker om. Har även haft den i manen ett par dagar då en häst ville gnaga på min häst i hagen. Har också använt på mina egna torra läppar enstaka gånger, med godkänt resultat. Används av vissa på mugg och runt ögon och nos, för att skydda från flugor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0